Странджански кебап

22 Декември 2011
19286
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1.8 кг свинско месо
1/2 лимон
50 г люти чушки
100 г краставички от консерва
50 г чесън
1 к. ч. червено вино
1 к. ч. брашно
300 г домати
700 г лук
1 1/2 к. ч. свинска мас
сол, черен пипер и чубрица на вкус
Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещената мазнина.
Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните лук, чесън и обелени домати. Поръсва се брашното и се разбърква няколко пъти.
След това се прибавят червеният пипер, лютивите пиперки, нарязаният на филийки лимон, виното и сол на вкус. Кебапът се задушава във фурна до пълно омекване на месото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари