Мойте Рецепти
Тези милинки имат по-специален вкус, защото се правят с подкислено кисело мляко.
Така че когато ви остане по-старо мляко, което вече е започнало да накиселява, спокойно може да го използвате за приготвянето на тези чудни закусчици - пухкави и топли, те са истински шедьовър!
Брашното се смесва със солта, захарта и сухата мая.
Газираната вода се загрява и се смесва с киселото мляко, така че да не бъде студено. От всички продукти се замесва тесто и се оставя да почине и втаса.
Щом тестото втаса, в тавичката, в която ще се пекат милинките, се изсипва олио - колко да може милинките да се овалят в него - около 5-6 супени лъжици.
Вземат се топки от тестото (колкото топче за пинг- понг), разплескват се върху дланта, овалват се от всички страни в олиото и се нареждат в кръг.
Щом се подредят всички топки с ножица или нож се рязват на няколко места и се намазват със сместа от горчица и кисело мляко. Отгоре се слага по парченце масло/маргарин и милинките се оставят да втасат отново в тавата. Пекат се на 200 градуса, докато се зачервят, а след още 10 минути на 150 градуса.