450 гр. замразено тесто за хляб – размразено
125 гр. шунка, нарязана на тънко
125 гр. твърд салам (с подправки), нарязан на тънки шайби
½ ч.л. сушен босилек
½ ч.л. сушен риган
85 гр. нарязано сирене Проволоне (или подобно сирене/кашкавал)
1 чаша (110 гр.) настъргана моцарела
2 с.л. масло или маргарин, разтопени
1 ч.л. царевично брашно (по желание)
Сложете тестото върху леко намазнена тавичка и с ръце го разтеглете до размери около 38х25 см. В центъра на тестото по дължина подредете резените шунка, а върху тях – резените салам. Поръсете с ¼ ч.л. босилек и ¼ ч.л. риган. Върху подправките подредете сиренето проволоне и покрийте с настърганата моцарела. Поръсете с останалите подправки. Навлажнете всички краища на тестото с вода и прегънете двата дълги края тесто към средата. Притиснете ръбчетата едно към друго, за да се запечатат добре. Прегънете и двата къси края и притиснете и тях, за да запечатат плънката.
Намажете тестото с 1 с.л. масло; поръсете с царевично брашно и внимателно го обърнете, така че страната с шева да се падне отдолу. Намажете повърхността с останалото масло. Печете на 190 градуса за 20-22 минути или докато тестото хване кафява коричка.
Извадете от фурната и поставете върху дъска за рязане. Нарежете на резени с назъбен нож (за хляб). За по-малки порции – първо разрежете вертикално по дължина, а след това – на хоризонтални резени.