Струваха ми се сложни, но не са, ама и да бяха, пак щях да ги направя! Ароматът на канелени кифлички доведе и съседите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Струваха ми се сложни, но не са, ама и да бяха, пак щях да ги направя! Ароматът на канелени кифлички доведе и съседите!
Струваха ми се сложни, но не са, ама и да бяха, пак щях да ги направя! Ароматът на канелени...
4545
Струваха ми се сложни, но не са, ама и да бяха, пак щях да ги направя! Ароматът на канелени кифлички доведе и съседите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички ваши близки със сигурност заслужават да бъдат зарадвани с пухкави кифлички с орехи и канела . Ние ви представяме една оригинална рецепта за тези харесвани от всички рулца, потопени в карамелен сос с дъх на канела.

 

Необходими продукти:

За тестото:

Жълтъци – 4 броя

 

Яйце (цяло) – 1 брой

Захар – 2 супени лъжици

Кафява захар – 2 супени лъжици

Краве масло – 6 супени лъжици

Крема сирене – 4 супени лъжици

Кисело мляко (топло) – ¾ чаша

Мая – половин чаена лъжичка

Брашно – 3,5 чаши

Морска сол – 1 чаена лъжичка

 

 

За плънката:

Краве масло – 60 грама

Кафява захар – ¾ чаша

Канела – 1,5 супена лъжица

Индийско орехче – ½ чаена лъжичка

 

 

За сиропа:

Краве масло – 110 грама

Кафява захар – 1, 25 чаши

Мед – 1/4 чаша

Плодов сироп (на вкус) – 2 супени лъжици

Канела – 1 супена лъжица

Ванилия – 1 супена лъжица

Орехи (нарязани) – 1,5 чаши

 

 

Начин на приготвяне:

За тестото: Загрейте киселото мляко, но не бива да завира.

Изсипете захарта и маята и оставете за 5-10 минути, така че маята да шупне.

 

В купа с миксер разбийте маслото, крема сиренето, жълтъците и кафявата захар. Продължете да разбивате, добавяйки маята. Изсипете 2 чаши брашно, добавете сол и продължете да бъркате. Когато всички съставки се смесят добре, поръсете с оставащите 1,5 чаши брашно и замесете тесто с ръце (3-4 минути).

Оформете една голяма топка от тестото и оставете за 2-3 часа при стайна температура (тестото трябва да удвои размера си).

 

За плънката: С вилица намачкайте маслото и омесете с кафявата захар, канелата и индийското орехче. Разбъркайте до гладка смес. На умерен огън, почти до кипване в малка тенджера сложете маслото, кафявата захар, меда и сиропа. Периодично разбърквайте, за да се разтвори захарта напълно. Отстранете от огъня. Добавете канелата, ванилията и изсипете сместа на дъното на съда за печене. Отгоре поръсете с нарязаните орехи.

Разточете тестото (то трябва да бъде достатъчно гъвкаво, но да не лепне – ако е прекалено влажно, добавете още брашно и замесете отново) върху набрашнена повърхност. След като получите голям правоъгълник от тестото, нанесете сместа от масло и канела по цялата повърхност. Отгоре поръсете с кафява захар.

 

Завийте на руло и го нарежете на 12 парчета (достатъчно широки). Поставете ги направо в карамеления сос. Покрийте тавата с фолио и оставете за един час или два, така че рулцата да почти да удвоят размера си. Те трябва да се допират.

Загрейте фурната до 175 градуса и печете за 12-15 минути, след това извадете фолиото и печете още 15-20 минути. Извадете от фурната и освободете с остър нож краищата. След 5-10 минути след като ястието леко се охлади, съдът се обръща. Лепкавият карамелен сос трябва да бъде отгоре. Сервирайте кифличките топли.
 

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft