Студена гъбена супа
13 Март 2013
6616
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте сушените гъби и ги оставете да киснат 1—2 часа в хладка вода. Нарежете ги на дребно, залейте ги с гореща вода и ги сложете на огъня. Щом заврат, прибавете сол на вкус, моркова, корените от магданоз и целината, нарязани на кубчета, и 1 ситно нарязана глава лук. Когато уври зеленчукът, пригответе запръжка от 3 лъжици олио и 1 лъжица брашно и я изсипете в супата. След 5—6 минути свалете супата от огъня. Поднесете я студена, подправена с оцет и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари