Стъпка по стъпка: Как без особени кулинарни умения да вземем ума на гостите с тези рошави кашкавалени картофки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Стъпка по стъпка: Как без особени кулинарни умения да вземем ума на гостите с тези рошави кашкавалени картофки
Стъпка по стъпка: Как без особени кулинарни умения да вземем ума на гостите с тези рошави...
admin
Добавена от: admin
46394
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 супени лъжици разтопено масло

25 гр. пармезан или друг вид твърдо сирене, кашкавал

3 гр. чесън на прах или 2-3 скилидки чесън

1 чаена лъжичка мащерка, може и сушена

сол и черен пипер на вкус

8-10 картофа със среден размер

Ще ви споделим тази вкусна рецепта за рошави картофки с кашкавал и мащерка. Тя не изисква кой знае какви готварски умения и се приготвя много бързо.
Нарежете картофите на тънки филийки - дискове.

кашкавалени картофки
Сложете ги в голяма купа и добавете част от разтопеното масло, пармезана/кашкавала, мащерката, чесъна, сол и черен пипер на вкус.  Разбъркайте добре.

кашкавалени картофки 2
С останалото разтопено масло намажете гнездата на форма за мъфини.

кашкавалени картофки 2
Поставете парчетата овкусени картофи във формичките. Картофите може малко да се подават и над повърхността.  Поръсете с черен пипер.

кашкавалени картофки 3

Печете около час в предварително загрята фурна на 180 ° C. Извадете формата от фурната и оставяте да се охлади за около 5 минути.

кашкавалени картофки 4

Извадете картофите внимателно от гнездата и ги поръсете с още настърган кашкавал и мащерка, докато са топли. Ако не ви харесва вкуса на мащерката, можете да използвате риган, босилек или розмарин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft