300 гр сухи смокини
100 гр орехови ядки
За тъмната смес:
100 мл вода
50 гр черен шоколад
125 гр масло
160 гр смлени бисквити
120 гр смлени орехи
150 гр захар
За бялата смес:
150 гр захар
100 мл вода
125 гр масло
125 гр сухо мляко
120 гр кокос
100 гр кокос за овалване
На всяка смокиня се изважда дръжката, след това с ножче се прави малък отвор и се пълни с орехова ядка.
В тенджера на котлона се слагат 150 гр захар, 100 мл вода, 50 гр шоколад, 125 гр масло и се оставят да поврат 3-4 минути.
Сместа се дръпва от огъня и се добавят 160 гр смлени бисквити и 120 гр смлени орехи.
В друг съд на огъня се слагат 150 гр захар, 100 мл вода, 125 гр маслода поврат 3-4 минути. Съдът се дръпва от огъня и сместа се разбива с миксер, като се добавят 125 гр сухо мляко и накрая - 120 гр. кокос.
Взема се една напълнена смокиня и първо се обвива добре в тъмната смес. Така увитите смокини се оставят да стегнат. След това всяко тъмно смокиново топче се обвива с по малко от бялата смес, така че да се получи топчица. Овалват се в кокос. Оставят се да стегнат добре, след което се разрязват на половинки.