Супа за вторник (Швеция)
13 Юли 2012
7754
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
350 г осолено свинско месо
2 лъжици булгур
400 г прясно мляко
парченце целина
1 малък морков
парченце сладка ряпа (или обикновена ряпа)
2 средно големи картофа
1 1/2 лъжици брашно
черен пипер
сол
Поставяме измитото месо в студена вода, възваряваме и отстраняваме пяната. След малко прибавяме измития булгур и сваряваме почти до омекване. Прибавяме зеленчуците, после картофите и сваряваме до омекване. Прецеждаме супата, прибавяме в бульона брашното, размито с малко мляко, и варим няколко минути. Нарязваме месото, зеленчуците и картофите на парченца, връщаме ги в супата, посоляваме, поръсваме черен пипер и поднасяме веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари