Супа Мексикана

вход през zajenata.bg
Супа Мексикана
admin
Добавена от: admin
7820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кайма - 600 г телешка
галета - 4 с.л
прясно мляко - 1/4 ч.ч
яйца -1 голямо
сол - 1/2 ч.л
черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
кимион - 1/2 ч.л.
магданоз - 1/2 ч.ч.накълцан
брашно - за овалване
ориз - 1/2 ч.ч
зехтин - 2 с.л
лук - 2 ч.ч ситно накълцан
чесън - 4 скилиди, скълцани
дафинов лист - 2 листа
бульон 10 ч.ч. телешки, може и вода
домати - 4 ч.ч консервирани, пасирани 

Загрейте зехтина и сложете да се запържи 1 и 1/2 ч.ч. от лука и 1/2 от чесъна. След около 5 минути добавете бульона, доматите и дафиновите листа. Щом заври, похлупете и оставете да къкри за 20-тина минути.

През това време смесете каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалия лук и чесън и овкусете със солта, черния пипер, кимиона и половината от магданоза. От каймата оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно. 

След това ги добавете заедно с ориза в супата. Намалете котлона, похлупете и оставете супата да ври до сваряване на ориза и топчетата - за около 20 минути. Махнете готовата супа от котлона и добавете останалия магданоз и сол и черен пипер на вкус.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft