риба - 1 кг по-едра смесена
миди - 250 г
скариди - 250 г
домати - 250 г
шафран - 1 щипка
зехтин - 5 с.л.
лук - 1 глава кромид
праз - 1 стрък
целина - 1 стрък
чесън - 2-3 скилидки
дафинов лист - 1 брой
бяло вино - 100 мл
портокали - около 4 с.л. настъргана кора
копър - 1/2 ч.л. семе
домати - 1 с.л. пюре
мастика - 1 с.л.
магданоз - 2-3 стръка
сол
черен пипер
Очистете опашките и главите на рибите и сложете да се вари бульон с тях заедно с 5 ч.ч. вода. Накиснете шафрана в малко гореща вода и прецедете рибения бульон.
Задушете в зехтина накълцаните лук, праз и целина до омекване. Прибавете нарязания чесън, дафиновия лист портокаловата кора, семето от копър, обелените и нарязани домати, шафранът с водата и рибения бульон.
Овкусете със сол и черен пипер. Когато заври, намалете котлона и добавете виното. Оставете да къкри 15-тина минути. Добавете почистените миди и след малко нарязаните скариди и риба.
След 8 минути извадете с решетъчна лъжица рибата и мидите, разпределете ги в дълбоки чинии. Добавете към супата мастиката и доматеното пюре и разбъркайте.
След още малко отнемете чорбата от котлона и разпределете в чинии. Поднесете с парче франзела и поръсена с накълцан магданоз.