2 литра вода
4 картофа
1 морков
1 глава лук
150 грама гъби пачи крак
За застройката (по желание):
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
Напълнете тенджера с вода и оставете да заври. Измийте картофите и морковите, нарежете ги на парченца, а лука - на ситно. Измийте и почистете добре гъбите, залейте ги с вода и ги сварете отделно за 10-15 минути, след което отцедете.
Щом водата в тенджерата заври, пуснете вътре картофите и оставете отново да заври, след което намалете котлона и оставете картофите да къкрят на бавен огън.
В тиган запържете лука с моркова в малко олио, докато станат златисти. Щом картофите са почти сварени, добавете към тях лука и моркова, оставете супата да заври и гответе така 10-тина минути. Накрая добавете нарязания копър/магданоз, овкусете със сол и черен пипер и доварете за 5 минути.
По желание може да застроите готовата супа с 1 яйце и 1 чаша кисело мляко.