Супа от спанак с ориз
20 Януари 2014
267061
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът се обелва и нарязва ситно, а морковите се настъргват. Слагат се в тенджерка с малко загрято олио и се запържват до омекване. Спанакът се измива много добре и се накълцва (по-дребно). Прибавя се към лука и морковите и се задушава с тях 3 - 4 минути, като се бърка от време на време. Трябва да намали обема си значително. Прибавя се червеният пипер и отново се разбърква. Зеленчуците се заливат с 3-4 ч.ч. топла вода (или бульон), прибавят се целина и сол на вкус. Супата се захлупва и се оставя да ври 20-тина минути, след което вътре се изсипва измитият добре ориз. Котлонът се намалява и ястието се доварява до готовност на ориза.
Готовата супа се оставя да поизстине, след което се застройва с разбитото яйце.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари