Супа от червена леща с бекон
22 Декември 2011
10761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В голяма тенджера на средна температура се приготвя бекона докато стане хрупкав. След това се прехвърля върху хартиени кърпи, за да се отцеди мазнината. Оставете си една супена лъжица от мазнината от тигана, а другото изхвърлете.
Добавете наситнените чесън, лук и моркови в тенджерата. Запържете зеленчуците на средна температура докато омекнат (5 мин.). Добавете пилешкия бульон и лещата и варете докато тя стане мека и се разпада - около 25 минути.
При сервиране сипете лещата в порционни чинии и гарнирайте с бекона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари