Супа със сирене по швейцарски
17 Януари 2012
14481
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 филии бял хляб
30 г масло
1 л месен бульон
80 г сирене Ементал
3/4 ч.ч. (150 мл) прясно мляко
1/4 ч.ч. (50 мл) сметана
1/2 ч.л. (3 г) кимион
сол
черен пипер
5-6 стръка магданоз
Филиите бял хляб се нарязват на малки кубчета и се запържват в маслото. Долива се месният бульон, добавя се смеленият кимион и се оставя да ври 10 минути на слаб огън. Прибавят се млякото смесено със сметаната, супата се сваля от огъня и при непрекъснато бъркане в нея се изсипва настърганото сирене. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Сервира се гореща, поръсена с магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари