Супа с топчета от сирене по датски
15 Юни 2012
4660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
40 г масло
40 г брашно
800 г силен месен бульон
2 лъжици шери
черен пипер
сол
Топчета:
2 твърдо сварени яйца
30 г масло
черен пипер
сол
30 г настърган пармезан (може и ементал или сирене)
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с бульон и варим. Посоляваме, поръсваме черен пипер, снемаме от огъня, прибавяме шери, сервираме в чинии и добавяме топчета от сирене.
Приготвяне на топчетата: Нарязваме надлъжно обелените яйца на половинки, изваждаме жълтъците, смесваме с маслото, черен пипер, сол и накрая прибавяме сиренето и настърганите на ситно ренде белтъци. Правим 8 малки топчета и поставяме по две в чиния.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари