Супа с топчета от сирене по датски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа с топчета от сирене по датски
Супа с топчета от сирене по датски
admin
Добавена от: admin
4660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

40 г масло
40 г брашно
800 г силен месен бульон
2 лъжици шери
черен пипер
сол
Топчета:
2 твърдо сварени яйца
30 г масло
черен пипер
сол
30 г настърган пармезан (може и ементал или сирене

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с бульон и варим. Посоляваме, поръсваме черен пипер, снемаме от огъня, прибавяме шери, сервираме в чинии и добавяме топчета от сирене.
 Приготвяне на топчетата: Нарязваме надлъжно обелените яйца на половинки, изваждаме жълтъците, смесваме с маслото, черен пипер, сол и накрая прибавяме сиренето и настърганите на ситно ренде белтъци. Правим 8 малки топчета и поставяме по две в чиния.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft