Супа с червена леща и картофки
20 Септември 2012
23129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В тенджера се изсипва мазнината, след което се запържват (по желание - задушават) чесънът и лукът. Добавят се морковите, които също се задушават за няколко минути. Картофите се нарязват на дребни кубчета и се добавят в тенджерата заедно с 3 ч.ч. вода. След като заврят, се изсипва добре измитата и почистена червена леща заедно с още 2 чаши вода. След като лещата е повряла 5 минути, се слагат доматите (ако са по-големи, нарязани на половинки), добавят се подправките и се посолява на вкус. Оставя се да ври още 5 минути, след което ястието е готово.
Вкусът на тази рецепта е много подходящ и за крем-супа. Пасира се след пълна готовност, като може да се сервира и с резен лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари