Супербързо тесто за соленки и мекички - минимум продукти и максимум резултат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Супербързо тесто за соленки и мекички - минимум продукти и максимум резултат!
Супербързо тесто за соленки и мекички - минимум продукти и максимум резултат!
admin
Добавена от: admin
80559
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши брашно
200 гр. масло (замразено)
1 чаша кисело мляко или айрян (студено)
яйце
щипка сол

Изсипете брашното в купа. Вземете маслото от хладилника и го стрийте на едри трохи.


Бързо го разбъркайте с вилица в брашното, без да се стремите да получите хомогенност. Не работете с ръце, за да не се стопли маслото.


В сместа от брашно и масло добавете останалите съставки и разбъркайте с вилица отново.


Обърнете сместа на плота и бързо с ръце измесете, колкото брашното да се абсорбира и да се получи тесто. Отново не се старайте тестото да бъде гладко. Тестото ще лепи за ръцете, но не се притеснявайте - приберете го в хладилник, покрито с фолио. Оставете го в хладилника за 4 часа или най-добре за една нощ. Ако не искате да печете веднага, може да съхранявате и във фризера.


След 4 часа или повече извадете тестото и го разточете, след което прегънете като на снимката.


Може да го разточите и прегънете отново, така че маслото да стане от парчета на тънки слоеве.
Тогава го разгънете и нарежете на 2 части за удобство.


След това може да започнете да го оформяте. В случая -  на бутерки със сирене.


Печете ги на 200-220 ° С, 20 минути.


Ето как се надигат при печене.


След охлаждане остават пухкави и не се втвърдяват бързо.
Ето как изглеждат отвътре. 


Коричката е хрупкава, а средата - мекичка.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft