7 Юни 2014
25767
Снимков материал: pixabay.com
Състав:
3 супени лъжици сметана
2 супени лъжици захар
½ супена лъжица канела
2 супени лъжици екстракт от ванилия
½ супена лъжица Нутела (или всякакъв друг крем)
бисквити
пресни ягоди
Приготвяне:
1. В дълбок съд се смесват сметаната, захарта и ванилията.
Заедно разбърквате докато не се получи кремообразна смес (3-4 минути)
2. В сместа добавяте Нутелата и бавно се разбърква с лъжица, докато не се разбие хубаво
3. В съд подреждате бисквитите, така че да покрият дъното на съда. Ако е необходимо отчупете парчетата с цел да се покрие дъното.
4. Над бисквитите нанесете крема в дебел слой и равномерно разпределете. Добавете ягодите.
5. Върху крема подредете още един слой бисквити и върху тях отново равномерно разположите миксираната смес.
6. Съдът се покрива с фолио и се оставя да пренощува в хладилника.
7. Нарежете сладкиша на кубчета или триъгълници.
Съвет:
2. В сместа добавяте Нутелата и бавно се разбърква с лъжица, докато не се разбие хубаво
3. В съд подреждате бисквитите, така че да покрият дъното на съда. Ако е необходимо отчупете парчетата с цел да се покрие дъното.
4. Над бисквитите нанесете крема в дебел слой и равномерно разпределете. Добавете ягодите.
5. Върху крема подредете още един слой бисквити и върху тях отново равномерно разположите миксираната смес.
6. Съдът се покрива с фолио и се оставя да пренощува в хладилника.
7. Нарежете сладкиша на кубчета или триъгълници.
Съвет:
Рецептата е за съд с размери от 20 сантиметра, така че би трябвало да получите три слоя бисквити и три слоя крем.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари