1,5 л прясно мляко
5 шоколадови пудинга
200 гр. тъмен шоколад
100 гр. маргарин
25 броя обикновени маслени бисквити
Този супер десерт ще се превърне в пръв помощник в кухнята ви - чудесен е за неочаквани гости, не изисква никакви кулинарни познания и умения, а за вкуса му ще отсъдите по празните чинии.
1 литър мляко се слага да заври, а междувременно 3-те пудинга се разтварят в 500 мл прясно мляко. Пудингът се сварява във врящото мляко (по желание може да добавите захар на вкус, ако шоколадът не е достатъчно сладък) и се оставя малко да се охлади. След това вътре се добавят шоколадът и маргаринът, и всичко се разбива с миксер.
Сместа се поставя в кексова форма с дупка, предварително намазнена или покрита със стреч-фолио.
В кръг в пудинга се забождат бисквитите и накрая по желание се нареждат череши/вишни.
Сладкишът се поставя в хладилника да стегне за няколко часа, след това внимателно се обръща върху тортена чиния. Залива се с течен шоколад или се украсява с разбита сметана
* При рязането се получава интересна шарка.
* Може вместо пудинг, да използвате шоколадов сладолед - идеално е за лятото.