Супер лесни и копринено-мекички: тези маслени рогчета се правят за минути само от 4 продукта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Супер лесни и копринено-мекички: тези маслени рогчета се правят за минути само от 4 продукта
Супер лесни и копринено-мекички: тези маслени рогчета се правят за минути само от 4 продукта
19318
Супер лесни и копринено-мекички: тези маслени рогчета се правят за минути само от 4 продукта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маслените сладки са любими на немалко хора - когато ги хапваш, в устата се случва истински екстаз! Рецептата, която ви представяме днес, е именно за подобен тип сладки. Нежните, въздушни кифлички  с лека сметанова нотка  няма да оставят никого безразличен. Техният специален чар е, че приготвянето им е не просто лесно, а много лесно. Тази рецепта отдавна е споделяна из готварските форуми.

сметанови рогчета

Несравними  сладки за чай : хрупкави отвън, мекички отвътре и с изобилие от вкусен пълнеж...

Въпреки всичко казано, тези рогчета все пак имат един недостатък: изчезват твърде бързо от чинията!

Сметанови рогчета с маслено тесто

ЗА ТЕСТОТО

ЗА ПЪЛНЕЖА

ПРИГОТВЯНЕ

  1. Първо изсипете в купа 2 супени лъжици брашно, добавете охладеното масло и го нарежете с ножа. След това разтрийте маслото с брашното.
    маслени рогчета
  2. Добавете содата и заквасената сметана към получените трохи, разбъркайте и добавете толкова брашно, че да омесите мекичко и еластично тесто. Увийте го във фолио и го поставете в хладилника за 30 минути.
  3. Подгответе плънката с   мак . Смелете маковото семе в кафемелачка, залейте го с малко количество гореща вода, оставете го да набъбне за 10 минути. Добавете захар на вкус и разбъркайте.
  4. За да приготвите плънката с   ядки , трябва да смесите смлените орехи със захарта. За смилането на ядките можете да ползвате точилка, като просто я прокарате през тях върху дървена дъска. Така се отделя скъпоценното орехово олио.
  5. Извадете  тестото  от хладилника, развийте го от фолиото и го разточете тънко (с дебелина около 1 мм). Нарежете на триъгълници.
    тънко тесто за рогчета
  6. Поставете по малко от плънката и навийте рогчетата.
    рогчета с плънка
  7. Изпечете рогчетата за около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Опитайте се да не ги препичате, за да не ги изсушите! Готовите кифлички поръсете с пудра захар.

Като  плънка  спокойно може да използвате всякакво сладко или мармалад, нарязани сушени плодове, локум и пр...

Приятен апетит и не забравяйте да почерпите приятелите си!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft