Има голям брой начини за консервиране на малини за зимата, но повечето от тези методи включват термична обработка на плодовете, поради което почти всички витамини и хранителни вещества се губят. Ето защо е чудесна идея да си приготвите сурово сладко от малини , което ще бъде чудесно допълнение към всяка закуска. Суровото сладко от малини наподобява мармалад по вкус и текстура. Такава подготовка без съмнение ще се хареса както на възрастни, така и на деца.
За да приготвите гъсто сладко от малини , трябва да вземете захар и малини в равни пропорции. Комбинирайте захарта с малините и оставете на масата за 1 час. Разбийте малините със захарта за 3 минути с помощта на пасатор.
Изсипете малините със захарта в стерилизирани буркани и затворете плътно с капаци. По време на съхранение течният конфитюр ще се сгъсти, това ще се случи поради наличието на натрошените семки в конфитюра, които при комбинацията със захар ще започнат да отделят пектин.
Можете да съхранявате сурово сладко от малини в хладилник цяла година.