Маята се разтваря със солта и захарта в 1 ч.ч. хладка вода. В пресятото брашно се прави кладенче, в което се поставят разтопеното масло, едното яйце и белтъка от второто, киселото мляко и разтворената вече мая, добавя се още 1 ч.ч. топла вода. Замесва се гладко тесто, да не лепне, което се разделя на 6-7 топки. Разточват се на кори с размерите на чиния, намазват се обилно с разтопеното масло и сирене и се нареждат една върху друга, така че да се получи торта. Нарязва се на 12 триъгълника, като всеки един от тях се завива на руло от тънката към дебелата страна. Така завитите охлюви, ако са по-големи, се разрязват на половина и се редят в намазнена тава. Оставят се да втасат на топло. След като удвоят обема си, се намазват с жълтъка от второто яйце и се поръсват със сусам. Пекат се в умерена фурна на 150-200 С.
Вместо охлювчета, може да оформите втасалото тесто на питчици, в които след това да сложите по малко от маслото и сиренето, а след това да ги дооформите на топка.
Сусамени милинки със сирене
3 Януари 2012
103088
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари