Перфектно меки и много пухкави сусамени пръчици . Бърза рецепта за неустоима закуска!
Тези идеално меки сусамови пръчици са истински хит, който ще се превърне във вашата ежедневна закуска или гарнитура към всяко ястие!
Перфектната им текстура и златисто-кафяв цвят ги правят неустоими, а приготвянето е лесно и бързо. След като ги опитате, няма да можете да им устоите.
Насладете се на всяка хапка от тези вкусни соленки, които са идеални както за семейна закуска, така и за специални поводи.
Пухкави сусамени пръчици
Продукти:
- 200 мл прясно мляко
- 100 мл вода
- 10 г суха мая
- 1 супена лъжица захар
- 4 супени лъжици олио
- 500 г брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 яйце за намазване
- сусам за поръсване
- 2 супени лъжици масло за намазване
Приготвяне:
В купа се наливат топло мляко, вода, захар, мая и олио и се разбъркват добре. Добавете брашното и солта и замесете меко и гладко тесто.
Прехвърлете тестото в намаслена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете на стайна температура, докато удвои обема си.
Прехвърлете полученото тесто върху работния плот, разделете го на 8 части и от всяка оформете топки. Леко намаслете топчетата, оформете ги на малки рула и ги оставете да починат 10 минути.
Всяко руло разтеглете с ръце и оформете пръчици. Навийте пръчиците на спирала и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене и ги оставете да втасат около 20 минути.
Снимка: youtube
Намажете ги с разбито яйце, поръсете ги със сусам и ги изпечете на 220°C за около 10 минути.
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Веднага след изпичане намажете пръчиците с разтопено масло.
Снимка: youtube
Да ви е сладко!