1 дюля (300 г)
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2 с. л. брашно
3 с. л. захар
3 яйца
125 мл прясно мляко
пудра захар за поръсване
масло за намазване
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. ракия от дюли
4 с. л. захар
1/2 ч. л. канела
В тенджера се кипва вода, налива се лимоновият сок, сипва се захарта, слага се почистената от семето и нарязана дюля и се сварява.
Свареният плод се намачква и се претрива през цедка. Когато се охлади, при него се налива ракията и се разбърква.
Прясното мляко се сварява с канелата и джинджифила. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното и в тях се налива горещото мляко, като се разбива енергично. Загрява се на тих огън, докато се сгъсти.
След това сместа се охлажда и се разбърква с разбитите на сняг белтъци и пюрето от дюли.
Малки купички се намасляват, стените им се поръсват с пудра захар и в тях се сипва суфлето (пълни се до 3/4 от обема на купичките). Пече се в предварително загрята на 180- 200 градуса фурна около 20-25 минути.