Суша, смилам и слагам златния прах в бурканче. После добавям по лъжичка в сладкишите, става и за ароматизатор

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Суша, смилам и слагам златния прах в бурканче. После добавям по лъжичка в сладкишите, става и за ароматизатор
9489
Снимков материал: pixabay.com
Суша, смилам и слагам златния прах в бурканче. После добавям по лъжичка в сладкишите, става и за ароматизатор

Дори човек да не е професионален кулинар, знае, че всяко ястие си има любима подправка . На каймата слагаме кимион, на боба - джоджен и девисил, а на сладкишите - обикновено ванилия.

Днес ви предлагаме да опитате един нов аромат, който ще направи всяко тесто по-ароматно, а сладкишите ще ухаят превъзходно. Златен прах от мандаринени кори - чудото, което ще искате да добавяте отново и отново. Трябват ви само мандарини и ванилия, а останалото ще направите лесно:

Златен прах от мандаринени кори

златен прах от мандарини

Продукти:

4 мандарини

4 гр.ванилия

Приготвяне:

  1. Обелете мандарините. Изсушете кората на слаба фурна.
  2. Смелете мандаринените кори на прах с кафемелачка.
  3. Смесете праха с ванилията. Прехвърлете в стъклен буркан и затворете плътно с капак.

Добавяйте от сушените мандаринени кори в сладкиши, за да станат още по-ароматни, или да прибавите към тестото, когато правите козунак, например. Можете да сложите малко от златния прах в торбичка и да приберете в гардероба, за да ухаят дрехите приятно. 

Изпробвайте и споделете резултата с нас!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft