водорасли - 2 бр. (сухи листа нори)
200 г пресносоло сирене (може топено сирене или моцарела)
100 г сушени домати
ориз - 200 гр. (готов за суши)
лимон - 1 бр. (изцеждаме сока )
чесън - 1 скилидка
соев сос
Уасаби - (по желание)
Листът нори се поставя върху рогозка за суши с лъскавата страна надолу, разпределя се оризът, прави се каналче на 2 см от края и се намазва с пастата Уасаби (минимално количество от нея, т.к. е доста пикантна). В блендер слагаме лимоновия сок и чесъна и пасираме до желаната консистенция. Върху ориза разстиламе 1 лъжичка от получената смес. Отгоре подреждаме нарязаните на ситно сушени домати (заедно със зехтина, в който са киснали) и слагаме парченце от пресносолото сирене/моцарелата. Листото завиваме на стегнато руло. Нарязваме на кръгчета с остър нож. Продуктите са достатъчни за приготвянето на 2 рула - 16 броя суши-хапки. По желание консумираме парченцата суши потопени в соев сос.