Суши футомаки
22 Декември 2011
19625
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 морков
¼ краставица
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 г готов ориз за суши
1 ч. л. уасаби
Морковът се обелва. Краставицата се разрязва на 4 по дължина и семената се отстраняват с лъжичка. Краставицата и морковът се нарязват на тънки ивици.
Лист нори се поставя с гладката страна надолу върху бамбукова рогозка. Пръстите се навлажняват във вода с оцет и се нанася слой ориз с дебелина около 1 см. По края на дългите страни се оставя по 2 см ръб без ориз.
В долния край на ориза се намазва малко уасаби и се поставят няколко ивици краставица и морков. С помощта на рогозката се завива стегнато руло, което се нарязва на 8 еднакви парчета с натопен във вода с оцет нож.
По същия начин се приготвя и второто руло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари