Съботен обяд: Идеи за бърз обяд с пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Съботен обяд: Идеи за бърз обяд с пилешко
26556
Снимков материал: pixabay.com
Съботен обяд: Идеи за бърз обяд с пилешко

Пилешкото месо  е с много по-малко калории в сравнение със свинското и освен че е много вкусно, е и лесно и бързо за приготвяне . А това в нашето забързано ежедневие е от изключително значение.

В случая Ви предлагаме 3 изпитани рецепти за бърз обяд с пилешко месо :

Диетични пилешки пържоли

Необходими продукти:  3 бр. пилешко филе, 2 глави кромид лук, 250 г гъбисол и черен пипер на вкус, 3 с. л. соев сос, 2 домата.

Начин на приготвяне:  Пилешкото филе се разрязва на 2 части, така че да се получат тънки пържоли, които се подправят със сол и черен пипер. Пекат се в тиган с тефлоново покритие до придобиването на златист цвят.

Не е нужно да слагате мазнина, но трябва редовно да помествате пържолите, за да не загорят. След като са готови, ги полейте със соев сос.

След всяка порция пържоли слагайте нарязаните на ивички лук и гъби и след като са готови отново пилешки пържоли. Поднесете ги заедно със запечените зеленчуции с нарязан на резени домат.

Пържени пилешки крилца

Пилешки Крилца
 
 

Необходими продукти:  10 пилешки крилца, 2 с.л. мед, 2 скилидки чесън, 75 мл соев сос, няколко стръка копърмазнина за пържене.

Начин на приготвяне:  В купа се смесват пресованият чесън, соевият сос, медът и ситно нарязаният копър. Крилцата се измиват и ако е необходимо се разделят на две.

Подсушават се и се изпържат до златисто от двете страни в мазнината. Веднага след като са готови се потапят в соевият сос и останалите подправки и са готови за сервиране заедно със салата по избор или друг вид гарнитура.

Пилешки хапки със сусам

Необходими продукти:  4 бр. пилешко филе, 3 яйца, 5 с. л. брашно, 150 г сусамово семе, мазнина за пържене, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:  Пилешкото филе се измива, нарязва се на хапки и се оставя да се отцеди добре. Ако е необходимо се подсушава с кухненска хартия.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка хапка се овалва последователно в брашно, потапя се в разбитите яйца и след това в сусамовото семе и се пуска да се пържи до златисто в предварително загрятата мазнина.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft