Може и да не е изискано, но е ужасно вкусно! Освен това е чудесен начин да използвате намиращите се след Великден варени яйца, ако още не сте го направили.
Първо поставете яйцата да се варят, а през това време обелете картофите.
Картофите нарежете на тънки резени, както при редена мусака. Същото направете с яйцата и наденицата.
Смесете заквасената сметана и млякото, и добавете подправки на вкус и ситно нарязан магданоз.
Поставете картофите в купа, поръсете ги с олио и сол, и добавете малко вода. След това внимателно ги разбъркайте, така че всяко кръгче от картофите да е добре осолено и намазнено.
В съда, в който ще печете ястието, подредете една трета от картофите (трябва да покрият дъното на съда на тънък слой). След това покрийте с половината от нарязаните сварени яйца и малко повече от половината наденица. След това отново, наредете ред нарязани картофи (1/3), а след това отново сварени яйца и наденица. Накрая завършете с ред картофи.
Така приготвеното ястие залейте с приготвената смес от сметана и мляко. Ако сметнете, че има нужда, може да добавите малко вода към заливката, въпреки че в повечето случаи това не е необходимо, ако добавите достатъчно количество вода в картофите. Ако искате, можете да подредите върху картофите и резени пресен домат.
Изпечете ястието в добре загрята фурна до златисто-кафяво. Поднесете със сезонна салата (домати, краставици, зеле, кисело зеле, цвекло, туршия ...)