Събрах очите на всички колежки като ги поканих у дома на вечеря, дори и най- големите готвачки не ми намериха кусур (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Събрах очите на всички колежки като ги поканих у дома на вечеря, дори и най- големите готвачки не ми намериха кусур (снимки)
Събрах очите на всички колежки като ги поканих у дома на вечеря, дори и най- големите готвачки не...
22975
Събрах очите на всички колежки като ги поканих у дома на вечеря, дори и най- големите готвачки не ми намериха кусур (снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилафът на Шах е короната на много азербайджански домакини. Името на това ястие идва поради една много проста причина: то е необичайно вкусно и се поднася само на най-почитаните и скъпи гости, владетели, шейхове

Благодарение на такова красиво представяне това ястие от Азербайджан стана популярно в цял свят. Опитайте и вие, няма да сгрешите!

 

Необходими съставки:

арабски питки 2 бр.

говеждо месо или свинско 800 гр

моркови 2 бр.

лук 1 бр.

чесън 3 скилидки

сушени сливи 200 g

стафиди 150 грама

масло 70 грама

куркума на вкус

сол на вкус

ориз 1 кг

 

 

Как да си го приготвите

  • Сложете в осолена вода, да се вари ориза, докато не омекнеШах пилаф
  • Вземете подходящ по- дълбок съд и наредете питките така че ръбовете да висят свободно.Шах пилаф
  • На котлона разтопете маслото и през това време пуснете фурната на 180 градуса да загряваШах пилаф
  • Обелете и нарежете морковите и лука.Шах пилаф
  • Измийте и изсушете месото. Нарежете го на големи кубчета и го запържете в слънчогледово олио, докато се появи червеникава кора. Когато месото е кафяво, добавете лука и морковите към него, разбърквайте и оставете за още 4 минути.Шах пилаф
  • Настържете стафидите и сливите. Разбъркайте ориза със сушените плодове и пържено месо със зеленчуци.Шах пилаф
  • Поставете ориза с месото в съда с наредените питки. Добавете цели скилидки чесън към ориза и полейте със разтопеното масло. Поръсете с куркума и затворете с корите както е показано на снимката.
Намажете отгоре растително олиоШах пилафШах пилаф
  • Изпратете пилафа във фурната за 1,5 часа.
  • Обърнете пилаф в чиния и го разрежете като пай.Шах пилаф
  • Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft