Съвършената торта без брашно: представи си целувка + божествен шоколадов крем и много орехи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съвършената торта без брашно: представи си целувка + божествен шоколадов крем и много орехи:
Съвършената торта без брашно: представи си целувка + божествен шоколадов крем и много орехи:
24715
Съвършената торта без брашно: представи си целувка + божествен шоколадов крем и много орехи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази орехова торта неслучайно носи името Кралска торта - ако я приготвите поне веднъж, със сигурност няма дълго да ѝ се наситите! При това в нея няма и прашинка брашно! Уникално съчетание от целувки, шоколад и орехи, в което потъваш с наслаждение. Ето и рецептата за невероятната Целувчена торта без брашно :

Кралска торта без брашно

Продукти:

За блатовете:

10 белтъка

240 грама пудра захар

половин килограм орехи

2 супени лъжици нишесте

За крема:

10 жълтъка

100 мл прясно мляко

200 грама масло

1 чаша захар

2 с.л.

какао

кралска орехова торта

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Изсипете пудрата захар в белтъците и разбийте с миксер, докато получите гъста пяна.

белтъци и жълтъци

Внимателно добавете нишестето, пресявайки го по повърхността на пяната, и нежно го разбъркайте в белтъчната смес с шпатула. Много е важно да се движите в една посока.

белтъци със захар

Добавете натрошените орехи, като постепенно ги изсипвате и разбърквате в пяната с кръгови движения в същата посока, в която сте я разбивали. Ядките трябва да бъдат предварително изпечени, за да им се придаде специален вкус.

крем с орехи

"Тестото" е готово. Може да изпечете няколко блата или един по-голям, който да разрежете. Задължително покрийте формата с хартия за печене, преди да излеете вътре белтъчната смес. Няма нужда да я намазнявате.

целувчен блат

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете вътре формата с блата и веднага намалете на 180 градуса. Печете кората за 20-25 минути, докато блатът добие светлобежов карамелен нюанс.

Междувременно пригответе крема:

Разбийте мекото масло с миксер до гладка смес. Разбийте жълтъците със захарта и изсипете млякото в тях на тънка струйка. Разбъркайте млякото в същата посока, в която сте разбили жълтъците.

жълтъци със захар

Поставете съда с жълтъчната смес на слаб. Оставете я да заври при непрекъснато бъркане и след това я дръпнете от котлона.

Изчакайте, докато се охлади, и добавете разбитото масло, след това пресейте какаото на прах през сито. Налейте супена лъжица ракия или друга силна напитка. Разбийте всичко с миксер.

Сглобяване на тортата:

Извадете блата от фурната. Ако сте направили един голям блат, нарежете го на толкова части, колкото слоеве искате да има тортата. Сглобете тортата, като слепите блатовете с крема. Намажете последния блат с останалия крем, поръсете с натрошени орехи и по желание - настърган шоколад.

кралска торта

Ако сте направили всичко правилно, тортата ще изчезне от масата след няколко минути.

кралска торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft