Съвършеният летен обяд - мусака с тиквички и патладжани
21 Август 2015
33395
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквичките и патладжана нарежете напречно на филийки с дебелина половин сантиметър, посолете ги, запържете ги от двете страни и ги поставете върху хартия, за да попие олиото.
Доматите нарежете на кръгове. Моцарелата/Гаудата настържете на едро ренде, а жълтъците от двете яйца разбъркайте добре със сметаната.
Намажете с масло тавата за печене и подредете вътре продуктите в този ред - тиквички, сирене, патладжан, сирене, тиквички, сирене, патладжан, сирене, а най-отгоре - доматите. Над доматите изсипете сметаната с обърканите в нея жълтъци и изпечете мусаката на 180 градуса за 45-50 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари