400-450 гр. сърнешки пържоли (2-3 големи или 4-5 по-малки пържолки)
опаковка от 225 гр. нарязани малки гъби
1 средна глава лук, нарязан
1 консерва (350-450) гр. телешки или гъбен бульон
1 с.л. счукан чесън
¼ чаша нарязан зелен лук
сол, черен пипер и шарена сол
½ чаша брашно
¼ чаша нишесте
4 с.л. масло или маргарин
Подправете пържолите на вкус с шарената сол (или микс от подправки). Сложете брашното, нишестето и малко сол и пипер в голям плик със залепващ се край. Слагайте пържолите една по една в плика, затворете го плътно и разтърсете добре, за да се покрие месото с подправките. Извадете овкусените пържоли върху плато. Притиснете полепналите подправки добре към месото, след това оставете на стайна температура за поне 10 минути. Междувременно загрейте голям тиган с дебело дъно на умерен огън. Загрейте и фурната на 175 градуса. Разтопете в тигана маслото. Добавете лука и задушете до прозрачност. Прибавете нарязаните гъби (подправете със сол и черен пипер). Оставете лука и гъбите почти да се карамелизират. Малко преди да са готови, добавете смления чесън и бъркайте, докато се смеси с останалите продукти - около 2 минути. Не оставяйте чесъна да загори. След като лукът, гъбите и чесънът са готови, извадете ги върху чиния. В същия тиган разтопете 2 с.л. масло. Сложете вътре месото и запържете до покафеняване от всяка страна. След като се запържат, отцедете мазнината и върнете в тигана лука, гъбите и чесъна. Прибавете бульона. Сместа трябва да покрие добре пържолите. Поставете непокрития тиган във фурната за 10 минути. Извадете, украсете с прясно нарязан зелен лук и поднесете! Много подходяща гарнитура е картофеното пюре.