Как да си приготвим вкусни понички за 6 минути?
Съставки:
1 консерва кондензирано мляко,
2 яйца,
Щипка сол,
Сода бикарбонат на върха на ножа,
Пшенично брашно – колкото поеме тестото,
Мазнина за пържене.
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, добавете кондензираното мляко, разбъркайте и добавете солта и содата за хляб, а след това постепенно и брашното, докато не се получи меко, с добра текстура, но не лепкаво тесто.
Разточете тестото във формата на колбас с дебелината на пръст.
Изсипете олиото в тиган – трябва да бъде в доста голямо количество. Запържете от всички страни, докато всички понички станат готови. Пържете само по няколко броя, за да не се слепят.
Друга възможност: Налейте мазнината в тиган и запържете поничките в масло. Поставете готовите понички на хартиена салфетка, за да абсорбира излишната мазнина.
Вкусно! Бон апети!