Съседката ме покани на кафенце и какъв кекс беше спретнала, срам не срам поисках рецептата и веднага си направих като се прибрах

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съседката ме покани на кафенце и какъв кекс беше спретнала, срам не срам поисках рецептата и веднага си направих като се прибрах
Съседката ме покани на кафенце и какъв кекс беше спретнала, срам не срам поисках рецептата и...
27097
Съседката ме покани на кафенце и какъв кекс беше спретнала, срам не срам поисках рецептата и веднага си направих като се прибрах
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този солен кекс с пълнеж е малка фантазия, чудо в кулинарните изкушения

Предлагаме ви рецептата за солен кекс с пълнеж . Хем е лесно, хем е рядко домашно кулинарно чудо, от което и ушите си изядохме.

Само като го погледнете и лигите ви ще потекат, сигурни сме.

 

Зверски вкусен става този солен кекс с пълнеж

Трябват ни три яйца, три лъжици кисело мляко, олио, две чаши брашно, бакпулвер, щипка сол.

А за пълнежа са ни нужни 250 грама шунка или друг колбас, 200 грама кашкавал, една чушка, 200 грама гъби, пресен магданоз, черен пипер.

Първо е необходимо да си разбием яйцата на пяна с миксера и да прибавим към тях олиото и киселото мляко. След това постепенно слагаме и брашното, което преди това сме пресяли с бакпулвера.

Получава се лепкаво и доста гъсто тесто, от което си отделяме настрани три лъжици. Всички продукти за пълнежа си ги нарязваме на ситно и към тях прибавяме отделеното преди това тесто. Разбъркваме всичко много хубаво.

Взимаме си една правоъгълна форма терин, застиламе я с хартия за печене и в нея изсипваме тестото. Разпределяме го добре навсякъде, а в средата му правим вдлъбнатина. В нея пък ще изсипем готовия пълнеж и хубаво го притискаме към дъното, за да се уплътни.

Поставяме кекса да се пече във фурната на 160 градуса, не повече и го печем, докато видим, че е хванал хубава препечена коричка. И, разбира се, че клечката за зъби, с която го проверяваме, остава суха от тестото.

Готовият солен кекс се сервира на трапезата леко охладен, а от него става просто фантастична закуска, предястие или вечеря. Няма човек, на когото да не се е осладил.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft