Съседката ми даде тази рецепта, оттогава забравих за обикновената баница- децата я обожават, а мъжа ми не може да спре да яде

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съседката ми даде тази рецепта, оттогава забравих за обикновената баница- децата я обожават, а мъжа ми не може да спре да яде
Съседката ми даде тази рецепта, оттогава забравих за обикновената баница- децата я обожават, а...
1142424
Съседката ми даде тази рецепта, оттогава забравих за обикновената баница- децата я обожават, а мъжа ми не може да спре да яде
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баница – пица внася разнообразие в домашната кулинария, поради това толкова бързо започна да се налага, но и да се харесва от българите

Моята дъщеря ходи на детски рожден ден и майката на приятелката й направила такава баница – пица.

Дъщеря ми вечерта ме пита защо в нашата баница няма месце.

Толкова се зачудих, че звъннах на другата майка, за да разбера какво става. От тогава, освен за Нова година и някой друг празник, обикновена баница вкъщи не правя, тъй като все искат да има плънка.

 

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

1 кофичка кисело мляко

300 гр.

сирене

4 яйца

олио, мас или краве масло

300 – 400 грама варен колбас; може пушено месо – свинско, пилешко, пуешко; кренвирши

 

Вкусна баница – пица с пушено месо

Приготвяне:

Баница – пица или както й казват още богата баница, бихте могли да приготвите като използвате вашия метод за приготвяне на домашна баница или начинът, който е описан по-долу.

Нарежете колбаса или пушеното месо на парченца.

В купа натрошете сиренето и чукнете яйцата.

Смесете добре. Добавете мазнината – олио, стопена мас или разтопено краве масло.

Накрая сложете киселото мляко и сода бикарбонат.

Вашият разтвор за предстоящата баница – пица е готов.

Започнете да нареждате в тавичка ред кори за баница, сложете от готовия разтвор, втори ред кори, разтвор.

Третият ред направете без разтвор, а само с колбас.

През няколко реда отново сложете колбас.

Последният ред от вашата баница – пица трябва да бъда покрит с яйчения разтвор.

Сложете готовата баница – пица да се пече.

Когато приготвяте обикновена баница, навярно я обръщате, за да запази своя обем.

Когато приготвяте баница – пица, не рискувайте, тъй като колбасът тежи и може да се изсипе от средата.

Освен колбас, за вашата баница – пица бихте могли да използвате кисели краставички, топено сирене или кашкавал, печени чушки, гъби, маслини и каквото още вие се досетите, пише topactualno.com.

Важното е да слагате разтвора отделно от останалите продукти.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft