Съседката ми има роднини в Украйна и ме почерпи с тамошен чийзкейк. Даде ми и рецептата и сега си...
31 Януари 2017
7464
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-вкусния чийзкейк, който някога сте опитвали! Този десерт е много нежен, сочен и вкусен.
За този чийзкейк се нуждаете от извара, богата на мазнини, ако не искате да стане сух. Също така е добре да използвате домашни яйца! Тогава успехът ви е гарантиран!
Необходими продукти:
- Извара – 500 грама
- Яйца – 4 броя
- Захар – 200 грама
- Лимонови кори – 1 чаена лъжичка
- Краве масло – 130 грама
- Стафиди – 40 грама
- Грис – 1 супена лъжица
- Готварска сметана – 3 супени лъжици
- Какао на прах – 2 супени лъжици
- За да получете характерната за този чийзкейк структура, настържете изварата на ситно ренде.
- В отделна купа смесете 150 грама захар с гриса.
Добавете стафидите, лимоновите кори и 100 грама омекнало масло. След това добавете изварата и разбъркайте всичко.
Разбийте 4 белтъка на твърда пяна, но не прекалявайте. Бъркалките на миксера трябва да бъдат чисти и сухи, преди да започнете разбиването, за да се получи пяната. Изсипете белтъците към сместа с изварата. Леко разбъркайте.
Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете хартия за печене върху тавичка. Намажете я с масло и поръсете с брашно. Поставете чийзкейка във формата. Печете 45 минути.
Пригответе глазурата. В касерола на слаб огън разтопете 1 супена лъжица масло и 2 супени лъжици захар. В същото време разбърквайте бавно, но непрекъснато. Добавете сметаната и какаото. Оставете на котлона, докато сместа кипне.
Извадете чийзкейка от фурната и го оставете да изстине. Излейте горещата глазура. Поставете десерта в хладилник в продължение на 8 часа.
След като го охладите, Украинският чийзкейк става невероятно сочен и направо се топи в устата. Сервира се с ароматно кафе!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари