Съседката ни зариби целия блок по тази бърза торта на тиган. Уникална е, никой не е чувал за нея, а всички я обичат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съседката ни зариби целия блок по тази бърза торта на тиган. Уникална е, никой не е чувал за нея, а всички я обичат
Съседката ни зариби целия блок по тази бърза торта на тиган. Уникална е, никой не е чувал за нея,...
896198
Съседката ни зариби целия блок по тази бърза торта на тиган. Уникална е, никой не е чувал за нея, а всички я обичат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта с кондензирано мляко на тиган : Бърза и лесна рецепта!

Надали сте попадали на толкова лесна рецепта за приготвянето на цяла торта. Невинаги блатовете трябва да се пекат във фурната.

Там определено губите повече време, отколкото да ги направите например на тиган. Веднага сложете тази рецепта в бележника си и не пропускайте да я приготвите, когато са ви дошли неканени гости или просто искате да зарадвате близките, а и себе си!

 

СЪСТАВКИ:

За блатовете:

Брашно – 600 грама

Кондензирано мляко – 1 консерва

Яйце – 1 брой

Сода или бакпулвер – 1 чаена лъжичка

 

За крема:

Прясно мляко – 750 мл

Краве масло – 200 грама

Захар – 300 грама

Яйца – 2 броя

Брашно – 5 чаени лъжички

Ванилова захар – 12 грама

Орехи – Половин чаша.

 

Начин на приготвяне:

В купа изсипете кондензираното мляко, добавете яйцето, пресятото брашно и бакпулвера.

Замесете еластично тесто, което да не се лепи по ръцете ви. Разделете тестото на 8 равни части. Всяка част от тестото разточете в кръг с диаметър около 26-27 см. Печете блатовете върху сух тиган от двете страни до златисто кафяво. Блатовете се запържват много бързо. Готовите блатове се охлаждат, като се заравняват краищата им и се отстраняват ръбовете. С излишъците ще поръсете тортата за украса.

Подготовка на крема : В тенджера изсипете млякото, добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте всичко и сложете на силен котлон. Оставете крема да заври при непрекъснато разбъркване, а след това оставете и да къкри, докато се сгъсти (около 5 минути), след това отстранете от огъня.

 

В горещия крем добавете омекналото масло и разбъркайте добре или разбийте с миксер на ниска скорост.

Върху плоска чиния или подложка за торта, намажете добре с топъл крем и покрийте с блат. Така подредете цялата торта.

Отделените краища смесете с нарязани орехи. Накрая намажете с крем от всички страни тортата и след това я поръсете с ореховите трохи.

Поставете тортата в хладилник за една нощ.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft