Съставката на пухкавите и сочни кюфтета, които и с гадна кайма стават вкусни-Имате я у вас

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съставката на пухкавите и сочни кюфтета, които и с гадна кайма стават вкусни-Имате я у вас
Съставката на пухкавите и сочни кюфтета, които и с гадна кайма стават вкусни-Имате я у вас
2409
Съставката на пухкавите и сочни кюфтета, които и с гадна кайма стават вкусни-Имате я у вас
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тя ще направи каймата страшно вкусна и едва ли вече ще си позволите да готвите без нея. Най-хубавото от всичко е, че едва ли има домакиня, която да я няма в кухнята си, а това значи, че няма да е нужно да давате излишни пари.

Месото с нея е по-крехко и образува сочна кафява коричка, когато го пържите. 

За какво говорим ли?

Става въпрос за обикновената сода за хляб.

Защо трябва да добавяте сода към каймата?

Ефектът на това вещество върху месото е прост и ясен.

Когато добавим сода към каймата, тя променя структурата си, прави месото по-крехко и допринася за образуването на кафява коричка по време на пържене.

Содата повишава нивото на pH в каймата, благодарение на което протеините на месото се отпускат и то става по-крехко. Освен това содата помага за по-доброто задържане на влагата в месото, което го прави по-сочно.

Как да използвате сода за кайма?
Преди готвене добавете 1/2 чаена лъжичка сода на 500 грама кайма. Разбъркайте добре каймата, за да се разпредели съставката и я оставете да престои 15 минути.

Запържете или задушете каймата както обикновено. Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета.

Този метод работи не само с телешко, но и със свинско или пилешко месо.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft