Представяме ви една страхотна рецепта за лазаня със сос Бъфало . Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално вашето ястие.
1 супена лъжица олио Канола
500 грама пилешко месо
1 малка глава лук
1 стрък целина
1 голям морков - настърган
2 скилидки пресован чесън
400 милилитра домати от консерва
300 милилитра сос Бъфало
1/2 чаена чаша вода
1 1/2 чаена лъжица италиански подправки
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка млян черен пипер
9 броя кори за лазаня
350 грама сирене рикота
1/2 чаена чаша нарязан магданоз
1 3/4 чаена чаша натрошено синьо сирене
1 голямо яйце
3 чаени чаши суха моцарела
2 чаени чаши настърган чедър
Нарежете на ситно лука, целината и пилешкото месо, а моркова настържете и ги запържете в тенджера с олиото от канола.
През това време пригответе корите от лазаня така, както е указано на опаковката (най-често се слагат във вряща подсолена вода за 3-4 минути). Смесете рикотата с 3/4 чаени чаши от синьото сирене, магданоза и яйцето.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В керамична тавичка сложете 1 1/2 чаена чаша от доматения сос, отгоре подредете 3 кори от лазанята, добавете още толкова от соса и изсипете 2/3 чаена чаша микса с рикота, 1 чаша моцарела, 2/3 чаена чаша чедър и 1/3 чаена чаша синьо сирене. Повторете процедурата, докато свършите всички кори, а отгоре завършете ястието с микса от сирена.
Печете 20-25 минути във фурната, докато сирената се запекат и започнат да образуват малки балончета. Оставете да се охлади 10 минути преди сервиране. Разрежете на 12 парчета и поднесете поръсена с малко нарязани листа босилек.