Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално това ястие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално това ястие
Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално...
6585
Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално това ястие
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме ви една страхотна рецепта за лазаня със сос Бъфало . Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално вашето ястие.

Необходими продукти:

1 супена лъжица олио Канола 
500 грама пилешко месо
1 малка глава лук
1 стрък целина
1 голям морков - настърган
2 скилидки пресован чесън
400 милилитра домати от консерва
300 милилитра сос Бъфало
1/2 чаена чаша вода
1 1/2 чаена лъжица италиански подправки
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка млян черен пипер
9 броя кори за лазаня
350 грама сирене рикота
1/2 чаена чаша нарязан магданоз
1 3/4 чаена чаша натрошено синьо сирене
1 голямо яйце
3 чаени чаши суха моцарела
2 чаени чаши настърган чедър

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, целината и пилешкото месо, а моркова настържете и ги запържете в тенджера с олиото от канола.

Когато зеленчуците омекнат, добавете пресованите скилидки чесън, след две минути прибавете доматите и соса Бъфало. Овкусете с италианските подправки, сол и пипер, сипете водата и изчакайте да заври. Когато това се случи, намалете котлона на ниска степен, сложете капака и оставете да се задушава за 1 час.
През това време пригответе корите от лазаня така, както е указано на опаковката (най-често се слагат във вряща подсолена вода за 3-4 минути). Смесете рикотата с 3/4 чаени чаши от синьото сирене, магданоза и яйцето.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В керамична тавичка сложете 1 1/2 чаена чаша от доматения сос, отгоре подредете 3 кори от лазанята, добавете още толкова от соса и изсипете 2/3 чаена чаша микса с рикота, 1 чаша моцарела, 2/3 чаена чаша чедър и 1/3 чаена чаша синьо сирене. Повторете процедурата, докато свършите всички кори, а отгоре завършете ястието с микса от сирена.
Печете 20-25 минути във фурната, докато сирената се запекат и започнат да образуват малки балончета. Оставете да се охлади 10 минути преди сервиране. Разрежете на 12 парчета и поднесете поръсена с малко нарязани листа босилек.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft