Съхранявате динята в хладилника? Изобщо не сте наясно каква грешка правите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Съхранявате динята в хладилника? Изобщо не сте наясно каква грешка правите!
128483
Снимков материал: pixabay.com
Съхранявате динята в хладилника? Изобщо не сте наясно каква грешка правите!

Едно скорошно проучване, проведено от американското министерство на земеделието показва, че всички ние, които динята преди консумация поставяме в хладилник, всъщност - твърде много грешим.
По думите на специалистите, динята трябва да се съхранява на стайна температура, за да запази всички хранителни вещества, с които изобилства. А когато е студено, тя губи повечето витамини и хранителни вещества.
Още едно нещо, което са открили учените е, че динята продължава да произвежда витамини и хранителни вещества, след като е нарязана, но отново - само ако е на стайна температура.

Когато я поставяме в хладилник, този процес значително се забавя.
В рамките на това изследване учените за 14 дни сложили дини на 21, 12 и 5 градуса по Целзий при което се установило, че тези, които са били държани на 21 градуса по Целзий имали 40 процента повече ликопен и 50 до 139 на сто повече бета каротин.

Фактът, че храната губи хранителните свойства, когато се съхранява в хладилник не е непознат. Всяка хранителна стока, която се съхранява в хладилник, губи значителна част от здравословните си вещества. Именно затова винаги трябва да бъде закупено толкова количество, колкото смятате, че бихте изяли. Ако все пак ви остане, по-специално когато става въпрос за динята, най-добре е да премахнете семките, да я изблендирате и да я замразите.
Винаги, за всеки плод, важи правилото, че най-голяма полза имате, ако консумирате веднага или го замразите, а по-голямата част от хранителните вещества се губят, когато го оставите в хладилника.

А динята е едно от най-добрите неща, с които можете да се прочистите в летните дни, тъй като се състои от 90 процента вода, така че едновременно ви хидратира и освежава. Поради това нейно свойство, тя е добра и за диетите, а изобилства и с хранителни вещества като витамини А и С, бетакаротен, ликопен, желязо, цинк и много минерали.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft