На горните рафтове съхранявайте остатъци от обяда, напитки, пресни подправки и храните, които веднага са готови за ядене, защото тук температурата е най-стабилна.
Вратата е топлата част от хладилника, затова тук се съхраняват продуктите с естествен консервант.
Майонеза и сок от портокал може да се съхраняват на вратите, но млечните продукти и яйцата не е препоръчително да се съхраняват тук, защото бързо се развалят. Да не говорим, че има риск да получите салмонела. Тях най-добре е да ги съхранявате на долните рафтове, защото това е най-хладната част.
Тук можете да съхранявате и суровото месо и морските дарове. Плодовете и зеленчуците ги поставете в отделни съдове или в чекмеджетата, предназначени за това в хладилника.
Яйцата лесно попиват миризми от другите хранителни продукти, така че ако имате поставено нещо със силен аромат, яйцата поставете далеч от него.
В хладилника е необходимо да оставите достатъчно място през него да преминава студен въздух.
Прасковите, сливите и крушите не би трябвало да се съхраняват в близост до зеленчуците. Тези плодни дървета отделят газове, които ускоряват развалянето на зеленчуците.