Същите сладки, които обичахме като деца-Прекарвам ги през месомелачката и са готови за минути
23 Февруари 2021
1888
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Мнозина го наричат "сладки за месомелачка". Всъщност такива сладки са особено хрупкави и ронливи.
Сервирам го на масата с горещо какао . Има ли нещо уютно и домашно в това, съгласни ли сте?
Съставки:
- сметана - 200 г
- захар - 180 г
- ванилова захар - 1 чаша
- масло - 200 г
- яйца - 2 бр.
- брашно - 4 с.л.
- сода за хляб или бакпулвер - 0,5 ч.л.
- захар - 1 ч.л.
Рецепта:
Смелете хладно масло с брашно на трохи. След това добавете към сместа яйцата, сметаната, ванилията и обикновената захар. Има и бакпулвер. Замесете меко и еластично тесто.
Прехвърлете го в купа и покрийте със стреч фолио. Оставете тестото за 30 минути в хладилника. Прекарайте тестото през месомелачка с дюза, както е на снимката.
Покрийте тигана с пергамент, изложете бисквитките.
Печете бисквитките с късо тесто в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари