Същото може да направите с кайсии и круши-Ябълки на парчета в сироп за зимата-Супер рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Същото може да направите с кайсии и круши-Ябълки на парчета в сироп за зимата-Супер рецепта
Същото може да направите с кайсии и круши-Ябълки на парчета в сироп за зимата-Супер рецепта
27898
Същото може да направите с кайсии и круши-Ябълки на парчета в сироп за зимата-Супер рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от любимите домашни заготовки на майка ми - парчета ябълка в сироп, напомнящ на вкус на мармалад. Те остават прозрачни и непокътнати.

Това е невероятно ароматно и вкусно сладко. Можете също да готвите от кайсии или круши.

Снимка youtube.com

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и ги нарежете на филийки.

Снимка youtube.com

Налейте 1 литър студена вода в купа и добавете 1 супена лъжица сода. Разбъркайте до пълното разтваряне на содата и потопете готовите парченца ябълка в разтвора.

Снимка youtube.com

За да не изплуват ябълките, притиснете (аз използвам чиния). Оставете ябълките така поне 6 часа, може и цяла нощ.

Отцедете водата и изплакнете ябълките обилно. Сега нашите ябълки няма да са мокри в сладкото и ще бъдат цели.

Снимка youtube.com

Налейте 300 мл вода в тенджера и добавете 1 кг захар. Разбъркайте и оставете сиропа да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри, докато захарта се разтвори напълно.

Поставете резенчетата ябълка в сиропа и гответе 20-25 минути, като разбърквате от време на време. За 1 кг захар вземете 1 кг ябълки. Парчетата трябва да станат прозрачни и да останат непокътнати.

Снимка youtube.com

Накрая добавете 1 супена лъжица лимонов сок. или 1/2 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и гответе още няколко минути.

Изсипете сладкото в стерилизирани буркани и навийте капачките.

Снимка youtube.com

Съхранение и употреба:

Това сладко се съхранява добре в шкафа. Можете да го приготвите и с кайсии и круши. Опитайте, много е вкусно! Ядем ябълкови резени с ароматен чай или ги използваме в печива - пайове, рула, пайове, но слагаме ябълки само в пълнежа, без сироп.

Снимка youtube.com

Редактор: За Жената

Източник: jemchyjinka.online

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft