Сьомга с коричка от синьо сирене
22 Декември 2011
10574
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
сьомга - 4-6 бр.филета или шайби
синьо сирене - 250 гр.
аспержи - 300гр.
масло - 50 гр.
зехтин - 150 мл.
лимони - 2 бр.
черен пипер
бяло вино - 200 мл.
Пригответе марината от 100 мл. зехтин, сока и настърганата кора на 1 лимон, виното и черният пипер, сложете рибата в нея да престои 2-3 часа в хладилник.
Отцедете и наредете рибата в подходяща тава за печене, като сложите по едно парче синьо сирене върху всяко филе/шайба. Покрийте плътно с фолио за печене и печете 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Гарнира се със задушените с маслото аспержи и резенчета от другият лимон.
Внимание! Рибата не се осолява!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари