С две леви ръце съм в кухнята, но щом аз успях да ги приготвя и всички ги излапаха за секунди, значи всеки може

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С две леви ръце съм в кухнята, но щом аз успях да ги приготвя и всички ги излапаха за секунди, значи всеки може
С две леви ръце съм в кухнята, но щом аз успях да ги приготвя и всички ги излапаха за секунди,...
19850
С две леви ръце съм в кухнята, но щом аз успях да ги приготвя и всички ги излапаха за секунди, значи всеки може
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички сме яли вкусни пърленки почти навсякъде.

Необходимо ли е да сме майстори готвачи, за да си ги приготвим вкъщи?

За ТОЧНО ТАЗИ рецепта отговорът е – НЕ.

Опитайте я и ще останете приятно изненадани.

 

А ето и продуктите за пърленките:

1 килограм тесто, предварително омесено с мая и кис. мляко

2-3 скилидки чесън, предварително настъргани

около 350 гр сирене или кашкавал

100 гр масло, настъргано на едро

олио

 

Приготвяне на пърленките:

Стига тестото да е готово, самите пърленки се приготвят много лесно.

За целта направете малки топки.

 

За да ви е по-лесно, намажете ръцете и плота с малко олио.

В съд смесете кашкавала (сиренето) с маслото и чесъна.

Оформете от малките тестени топки питчици, като по средата на всяка сложете от плънката.

Затворете хубаво краищата, а можете да си помогнете с и вилица.

Отново оформете топки, след което ги разточете с помощта на точилка, предварително намазана с олио.

Оставете готовите пърленки за четвърт час.

 

После ги изпечете на тиган.

Ако обичате пържено, бихте могли също така да ги изпържите в олио.

Имайте обаче предвид, че тогава вкусът им по-скоро ще наподобява на този на мекиците.

 

По първия метод стават извънредно вкусни, но ако ви допада повече пърженото, може да опитате и втория.

Изненадайте близките си с тази лесна и бърза вкусотия.

А за да станат „черешката на тортата“, след като се опекат, ги поднесете с краве масло.

Още като са топли, ги намажете с него и с малко шарена сол! Ще си оближете пръстите.

Добър апетит.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft