Необходими продукти:
500 грама пясъчни бисквити
500 милилитра течна сметана (33% масленост)
150 милилитра ябълков сок
2 круши
1 банан
50 грама тъмен шоколад
20 грама ванилова захар
Начин на приготвяне:
Първо подгответе плодовете, като почистите крушите от семената и нарежете на тънки парчета, банана обелете и също нарежете тънко по дължина.
Предварително охладете сметаната, след което разбийте с ваниловата захар.
Налейте ябълковия сок в купа и в него потопете всяка бисквитка за няколко секунди (не трябва да се разпадат, но не бива и да остават сухи).
Подредете няколко една до друга в подходящ съд.
Намажете с разбитата сметана, върху която сложете тънки резени круши.
Плодовия ред също покрийте със сметана, сложете още един пласт бисквити и парченца банани.
Следват отново крем, бисквити и продължете в същата последователност до изчерпване на продуктите.
Завършете с бисквитен блат, обилно намажете тортата с разбита сметана, която поръсете с натрошени бисквити (или ядки) и парченца плодове.
Разтопете шоколада и с него полейте десерта.
Добър апетит!