За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук
С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук
25 Март 2016
23325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 стръка пресен лук
300 гр. спанак
100 гр. сирене
4 яйца
1 чаша прясно мляко
4 супени лъжици сметана
3 чаши брашно
½ бакпулвер
1. Пресният лук се нарязва ситно. В тиган на огъня се слага олио и в него се запържва лукът.
2. Спанакът се измива и се накълцва ситно. Поставя се в тигана и се пържи, докато омекне.
3. В дълбок съд се слагат яйцата и се разбиват с вилица. В тях се добавят млякото, сметаната и натрошеното сирене, и се разбърква. В съда се добавят брашното и бакпулверът. Сместа се бърка, докато стане компактна.
4. Прехвърля се в правоъгълна тавичка, намазана с олио. Пече се на 180 градуса 45 минути.
Забележка: мерителната чаша е с вместимост 180 мл.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари