С един пакет кори правя 3 такива: Баничка на тиган със сирене и кашкавал - бърза, икономична и с много плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С един пакет кори правя 3 такива: Баничка на тиган със сирене и кашкавал - бърза, икономична и с много плънка
С един пакет кори правя 3 такива: Баничка на тиган със сирене и кашкавал - бърза, икономична и с...
180445
С един пакет кори правя 3 такива: Баничка на тиган със сирене и кашкавал - бърза, икономична и с много плънка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно често ви се е случвало като правите баница, да останат 3-4 кори в пакета, които така си отлежават в хладилника, докато ги изхвърлите. Е, днес ще ви дадем чудесно предложение как лесно и вкусно да ги оползотворите.

За тази приказна баничка на тиган ви трябват точно 3 кори (най-добре от домашните, по-дебели). Останалото вече имате в хладилника. Да започваме с тази лесна и бърза рецепта за баница :

Баница със сирене и кашкавал на тиган

баница на тиган

Продукти:

3 листа кори за баница (от по-дебелите)

50 гр.краве сирене

150 гр.кашкавал

1 чаена чаша минерална вода

½ чаена чаша смес от разтопено масло и олио

4 супени лъжица краве масло

Начин на приготвяне:

Пригответе си тиган с незалепващо покритие и диаметър 26 сантиметра. Намажете го с една супена лъжица краве масло. В него поставете едната кора за баница. Оставете краищата да висят свободно. Сместете топлата вода и олиото и разбъркайте добре. С помощта на четка напоете кората със сместа. Вземете другата кора и накъсайте на парчета. Поставете ги в тигана върху първата кора. Намажете ги обилно със сместа от вода и мазнина.
Нарежете кашкавала на малки парчета и поръсете с него корите. Сиренето натрошете и го разпределете над кашкавала. Вземете последната кора и от нея откъснете парче с диаметъра на тигана. Останалото накъсайте на по-малки парчета. Поставете малките части върху плънката и поръсете отново обилно със сместа от масло и вода. Вземете висящите краища на първата кора и покрийте баницата с тях. Най-голямото парче поставете отгоре и внимателно „опаковайте“ баницата. Намажете с разтопеното масло (от 4-те лъжици).

баница на тиган със сирене
Поставете тигана на котлона и включете на средна степен. Печете, докато отдолу се зачерви (около 6-7 минути взависимост от силата на котлона). Вземете чиния с диаметъра на тигана и поставете върху баницата. Свалете от огъня и обърнете тигана. Така баницата ще остане на чинията. Намаслете добре тигана с останалите лъжици масло, внимателно прехвърлете вътре баницата с неизпеченото отдолу и върнете на котлона. Печете до златисто. След като се изпече, свалете от огъня и поставете в чиния. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft