Никога не сте яли толкова вкусно зеле ! Цяла зелка, пълнена с кайма и кашкавал и увита в бекон - истински петзвезден деликатес !
Ако ви се намират няколко свободни минутки, непременно опитайте тази рецепта!
Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки и и ще имате на трапезата чудно ястие. Ето необходимите продукти за Пълнена зелка с кайма и кашкавал :
Пълнена зелка с кайма и кашкавал
Продукти:
1 зелка
1 кг кайма
5 г сол
5 г черен смлян пипер
2 яйца
400 г бекон
150 г кашкавал
Приготвяне:
Отрежете дръжката на зелето.
Изрежете голяма кухина на мястото на кочана.
Сложете каймата в отделна купа.
Разбийте яйцата.
Подправете със сол и черен пипер.
Разбъркайте добре, за да смесите добре всички съставки.
Сега напълнете кухината на зелето с кайма.
В средата сложете парче кашкавал или друго твърдо сирене.
Поставете зелето върху тава, застлана с хартия за печене.
Покрийте цялото зеле отвън с месната смес.
След това покрийте зелката с резенчета бекон.
Печете в предварително загрята фурна около 2 часа на 160°C.
Това е всичко.
Пожелаваме ви добър апетит!